26 de maig del 2024

EL GOS QUE GUARDA EL CIRERER


          Foto: BNG


Els gossos d'atura guardaven els ramats. Però no en queden gaires doncs qui-sap-los pastors es veu que els prefereixen de races diferents a l'autòctona. Si no em va enganyar un saberut, a hores d'ara ni els del concurs de Castellar de n'Hug ho són...

Molts gossos d'atura s'han convertit en casolans, en fidels i obedients companys de vida dels seus amos. Aquest és el cas del meu, femella, de nom Blonda, com Isolda la Blonda, que a manca de ramat, a la foto es veu com guarda l'arbre fruiter aquests dies curull de dolces i vermelles cireres i m'avisa amb lladruc diligent quan algun transeünt que passa és incapaç de reprimir la temptació de tastar-les. Cosa que s'agraeix perquè, com diuen els pagesos, "en aquest món tot té un amo",

24 de maig del 2024

ASSAIG GENERAL DE LA PATUM INFANTIL 2024





Fotos: BNG






Mossèn Josep Maria Vilaseca, nou rector de Berga

 Nomenaments del bisbe Jaume Conesa per al nou curs: l'actual rector de Berga anirà a Súria i la seva plaça serà ocupada per mossèn Vilaseca, que havia estat vicari de Berga a l'època del rector Mn. Xavier Claramunt. Per altra banda, el berguedà Mn. Joan Francesc Casals, actualment  rector de Súria, anirà de rector a Solsona.

  • Mn. Josep Maria Vilaseca i Ribalta, rector de Berga i parròquies agrupades.
  • Mn. Jaume Prat i Borràs, rector de Súria i parròquies agrupades.

 

                                    Mn. Josep Maria Vilaseca. Foto: Jaume Solé

20 de maig del 2024

Presentació del llibre "Aus policromes" a Avià (13.04.2024)

 

El dissabte 13 d'abril va tenir lloc, a l'Ateneu d'Avià, l'acte de presentació del llibre Aus policromes, una antologia que aplega una quarantena de poetes del Berguedà nascuts entre els anys 1940 i 2000 i que forma part de la col·lecció Escriptors del Berguedà que edita l'Albí.
L'acte va ser conduït per Jaume Huch, editor i poeta, i Quirze Grifell, coordinador del volum juntament amb Montserrat Butxaca. Van prendre la paraula l'alcaldessa d'Avià, Patrocini Canal i Vicenç Altaió, poeta, assagista i autor del pròleg. A continuació, seguint l'ordre cronològic que manté el volum, va tenir lloc el recital de poemes per part d'una àmplia representació dels poetes antologats. Entre els més veterans hi havia Mercè Miró, Jem Cabanes i Josep Maria Sala-Valldaura.   
L'acte es va iniciar amb la intervenció de Tràfec Teatre, amb les actrius Lydia Canals i Montse Grifoll, i es va acabar l'actuació musical del grup Duble Buble, que va interpretar diverses cançons escrites per Ramon Ferrer, incloses al llibre. Un nombrós públic va donar caliu a la festa poètica omplint la sala de l'Ateneu.
 
Text: Quirze Grifell
Fotografies:  Jordi Rego.


 

4 de maig del 2024

PRESENTACIÓ DE LA SAMARRETA DE LA PATUM 2024

 


L'alcale Ivan Sànchez parlant a la Plaça. Presentació de la samarreta de la Patum d'aquest any, obra del ninotaire Jaume Capdevila, Kap. 

Fotos: BNG.