21 d’octubre del 2022

UNA CASA DE SUBHASTES DE BARCELONA VEN UN PERGAMÍ DEL SEGLE XIV REFERENT ALS LÍMITS DEL CASTELL DE BLANCAFORT (CERCS)

 

                                Imatge del pergamí. Foto: SoleryLlach
 

 

Ahir es va vendre a la casa de subhastes SoleryLlach de Barcelona un pergamí del 1380 que aclareix els límits  jurisdiccionals de les terres del castell de Blancafort (municipi de Cercs) que eren sota el domini de Pere de Berga.

 És un pergamí de 78 X 65 cm, escrit amb cal·ligrafia cortesana, en llatí amb girs en català, i signatura notarial. 

El lot tenia un preu de sortida de 90 euros i el remat final es va fer per 650.


20 d’octubre del 2022

EL 27 D'OCTUBRE, INAUGURACIÓ DE L'EXPOSICIÓ "JOSEP M. DE MARTÍN. PASSIÓ INTEL·LECTUAL"

 

El divendres 27 d'octubre, a les 7 de la tarda, al claustre de Sant Francesc de Berga, s'inagurarà l'exposició "Josep M. de Martín. Passió intel·lectual", segons idea i realització de Salvador Vinyes i Jaume Capdevila (CAP).


19 d’octubre del 2022

NOU LLIBRE DE QUIRZE GRIFELL SOBRE ANNA MURIÀ AMB EDICIÓ, PRÒLEG I NOTES DE D. SAM ABRAMS

 


Anna Murià, viure, escriure

Quirze Grifell

Edició, pròleg i notes de D. Sam Abrams

Edicions Saldomar 

222 pàgines

Anna Murià, una clàssica moderna indiscutible, va recórrer gairebé sencer el tumultuós segle xx, i en va ser testimoni i protagonista privilegiada amb la seva fabulosa capacitat d’observació i anàlisi. Va fer contribucions eminents a tots els gèneres que va conrear, des del relat i la novel·la fins a les memòries, la crítica o la traducció literària.

Afortunadament, en els últims temps estem assistint a un autèntic «revival» d’interès per l’obra de Murià, gràcies a les noves lleves lectores desacomplexades i encuriosides, reforçades pels efectes positius del feminisme literari.

A Anna Murià, viure, escriure, Quirze Grifell recupera unes llargues converses amb l’escriptora i dona forma a un document amb un elevat valor testimonial. Amb les seves paraules, construeix un matisat retrat biogràfic que va més enllà de la crònica personal i que permet conèixer «les tres vides d’Anna Murià»: a Barcelona abans i durant la guerra; amb Agustí Bartra a l’exili i de nou a Catalunya, i finalment la que va viure en absència de la seva parella.

«Aquest llibre és una peça clau per aclarir la trajectòria vital i literària d’una de les grans figures de les lletres catalanes del segle xx». —D. Sam Abrams