30 de desembre del 2009

La Nestlé vol comercialitar l'aigua de la Pedra, a la Vall de Lord

La font del Pujol, aquest desembre. Foto: BNG

El Pujol del Racó és una impoennet masia de la Pedra amb dues eixides sobreposades de 4 arcades cadascuna, pou i aerogenerador de la marca Jacobs, importat de l'estat de Minnesota. Prop de la casa hi ha la font del Pujol i, seguint la pista que va a parar al Verd, sobre Gósol, la Borda del Pujol, des d'on es veu una formidable panoràmica que comprèn, a ponent, la serra del Port del Comte i, als peus, la Vall de Lord, amb Sant Llorenç de Morunys i la carretera de la Coma.
La finca del Pujol va ser venuda per l'últim propietari per uns quants cents de milions de les antigues pessetes a la societat anònima suïssa Nestlé, que preveu embotellar l'aigua de la font del Pujol a través d'alguna filial, com fa amb l'arxifamosa Source Perrier. A la Borda potser hi encabirien un establiment de turisme rural que aprofitaria l'impressionant paisatge, però estem dins d'un període econòmic de vaques flaques i la racionalitat empresarial no preveu per ara alegries expansives: l'aigua de la cabalosa i solitària font del Pujol haurà d'esperar temps millors.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure quan tarden ecologistes i altres defenssors de les essències
patries a oposar-s'hi.

Ramon ha dit...

Bon dia, Benigne, soc el Ramon estany, de Solsona, redactor de la revista local CELSONA. Que em dones permís per agafar la foto de la font, i alguna de les dades del teu escrit, per que aquests dies ha sortit al DOGC la petició de la Nestlé per aprofitar aquesta aigua

Anònim ha dit...

A veure quan tarden ecologistes i altres defenssors de les essències
patries a oposar-s'hi....L'AIGUA ÉS DEL MÓN I DE LES PERSONES...conec la zona i és trist veure com una font més s'esta privatitzant!!!!!