17 d’agost del 2007

La tractorada de la Unió de Pagesos

La tractorada de Berga, aquest migdia. Foto: BNG


Aquest migdia i primeres hores de la tarda, una desena de tractors han protestat ocupant el carril d'anada de la carretera d'entrada a Berga, just davant les oficines del departament d'Agricultura. Dos mossos d'esquadra indicaven el pas alternatiu, per sobre el parc. I això seria tot si no fos que amb la desaparició de l'agricultura ens hi juguem molt.
Ja queden pocs pagesos. Les constructores els van foragitant dels camps més propers a les poblacions per a construir-hi pisos, generalment vivendes buides destinades a l'especulació.
A mi m'agraden les fotos antigues dels nostres pobles, uns pobles voltats de terres de conreu i pagesos que llauren. M'agraden els camps que encara queden, el seu color canviant que testifica el pas de les estacions. I quan veig un pagès, feina ara tan poc exitosa i en vies de perdre's, em meravella el seu tossut capteniment.
----------------------------

LA NOTÍCIA A VILAWEB:


Unió de Pagesos recupera les tractorades per exigir millores
Es planteja denunciar el departament d'Agricultura per incompliment del pla de modernització de les explotacions

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha tornat a donar un toc d'alerta al departament d'Agricultura amb mobilitzacions avui al matí a quatre poblacions. Amb el lema 'Fets i prou paraules', el sindicat reclama al govern que compleixi els compromisos del pla pilot Contracte Global d'Explotació: modernitzar les explotacions agràries, ajudar els joves a incoporar-se al sector i fomentar, amb ajuts, la diversificació de l'activitat agrícola.

Les tractorades d'avui s'han fet a Banyoles, Montblanc, Berga la Seu d'Urgell. A més, el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha dit que el sindicat està estudiant de presentar una denúncia contra el departament d'Agricultura (DAR) per incompliment dels compromisos adoptats.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Les constructores els van foragitant dels camps, sí és cert, i en connivència amb les administracions, això és el més aberrant. Esperem poder veure algun dia davant els tribunals, aquesta colla d'especuladors, sense escrúpuls ni dignitat.

Manel

Anònim ha dit...

A Berga i a Avià s'han expropiat (o estan a punt de fer-ho), terres a pagesos per construir-hi blocs de pisos, emparant-se en l' interès general i en la utilitat pública. Això és immoral!! L’interès d’uns quants, els cacics de sempre, els hereus dels beneficiaris de la “desamortització” de fa uns quan s segles. Però tot això es possible gràcies a una classe política (tan d’esquerra com de dreta) mediocre i corrupta que només mira pels seus interessos. Malauradament haurà de passar alguna cosa grossa per aturar tot això.