7 de juliol del 2010

Més Patum: la manifestació contra la sentència

Bastoners / plens a la revetlla de Sant Joan
(Artés, 24.6.10). Foto: BNG

El vespre en què el van trair, perdó, el vespre que es va fer pública la sentència contra l'Estatut, el president José (abans Josep) ens va convidar a la manifestació que organitzés la societat civil per mostrar el rebuig. Però ara es veu que el lema no li agrada i ell i destacats membres del partit van tirant cosses.

Aquest fet, la defensa de la postura del president per part del socialisme català se'ns presenta monolítica. Tots a una sola veu. Fermesa, debilitat o por?

Seria interessant que algú (posem-hi per exemple el Joan Roma o la Judit Carreras, que són d'aquí) fes servir el cap per pensar, expressés públicament què pensa i ens mostrés un socialisme desacomplexat i plural, amb veus de tonalitats diferents. Com fan mossèn Josep M. Ballarín i mossèn Jesús Huguet quan parlen de l'Església, per entendre'ns.

Perquè també existeix la possibilitat que el president vagi errat i tingui raó l'Òmnium. O no?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El President ja ho va dir des del primer dia:
Cinquè.- Convençut que el nostre poble ha de fer sentir la seva veu per expressar el seu sentiment d’afirmació nacional i la seva voluntat de governar-se, us vull demanar, benvolguts conciutadans, que respongueu massivament a la proposta de manifestació que forces polítiques i socials han d’organitzar per poder expressar cívicament i democràticament la nostra voluntat d’autoafirmació i d’autogovern. Caminem junts, units, tots els que estimem el país i defensem l’autogovern. Fem de la senyera, la nostra pancarta unitària. I demostrem que som una nació i que formem un sol poble.

Anònim ha dit...

Del comunicat d'ahir d'Òmnium Cultural:

"Destaquen que el PSC va aprovar al lema

Per la seva part, el vice-president primer de l'entitat, Vicent Sanchis, va remarcar que Òmnium no s'inventa el lema ja que es va acordar en les primeres reunions i tots els partits i organitzacions que convoquen estaven d'acord amb el lema. 'Aquest és el lema que van aprovar tots, fins i tot els que diuen que se sentirien millor darrera una senyera'. La presidenta d'Òmnium va precisar que per part del PSC hi havia, a les reunions, Higini Clotes i Jaume Collboni".

Anònim ha dit...

Hola, he llegit el post q vas fer el mes de gener i volia comentar-te que conec personalment en david plana i el seu pare no esta mort i no va ser detectiu, vaja que l'informació no es correcta del tot, nomes volia comentar-ho.