8 de juny del 2008

La Banda del Memorial Ricard Cuadra i la Companyia Elèctrica Dharma


Actuació de la
Companyia Elèctrica Dharma i la Banda del Memorial Ricard Cuadra al
pavelló d'esports vell, aquest vespre. Direcció de Robert Agustina i Sergi Cuenca.

Les populars melodies de la Patum primer ensenyorides amb els arranjaments del mestre Lambert i després posades al dia amb el filtre de jazz-rock de la Dharma. Més moments de celebració que de silenci, una celebració que a l'última part, amb els Tirabols, ha fet vibrar el miler de berguedans transportant-los espiritualment a la Plaça. Llavors
a l'ambient s'ha esdevingut la catarsi que fa aflorar de manera visible tots els possibles conceptes abstractes que configuren l'ànima berguedana. Ho ha fet fins al punt que més d'un s'ha aixecat de la cadira, en acabar el concert, pensant que ja no són edats per empentes i xafades i en travessar la porta del pavelló ha comentat que els Tirabols d'aquest vespre s'han pogut saltar de meravella.
La Patum, el miracle que Berga ha sabut fer i ha sabut perpetuar, segons encertada definició de mossèn Armengou. O teatre sagrat que, en paraules de Peter Brook, "no només mostra l'invisible, sinó que també ofereix les condicions que fan possible la seva percepció".


Dos enregistraments del concert d'aquest vespre




3 comentaris:

Sílvia Culell ha dit...

Genial! Gràcies Benigne per aquests trossets que ens permeten reviure el concert. Llàstima de l'acústica del pavelló però realment va ser memorable (tot i que algunes iaies es tapaven les orelles!)

Sílvia Culell

Anònim ha dit...

Benignes, gràcies per la feina, no vaig poder anar al concert, però això serveix per saber el que em vaig perdre, ok

Aleix Camprubí i Pont ha dit...

Benigne!!
Sóc un ex-alumne de st. joan
si tens e-mail contestam a jojoacp1@hotmail.com
grácies
feliçitats pel blogg!!!!