10 de gener del 2008

El Mingu i el Rosendu, de la TV Comarcal del Berguedà

El Mingu i el Rosendu. Foto: BNG

Hi ha un humor intel·ligent i un altre de tan poca volada que sembla fruit de l'aletejar d'una gallina. Hi ha l'humor del Joan Capri, el del Jaume Perich i el del Cesc. Però també hi ha el de l'Eugenio, el de los Morancos i el del Peix de l'eix del greix, de títols tan escaients per a una emissora berguedana com El asesino anda suelto, Hijos con apellido distinto i Madre no hay más que una (que deu ser "E'paña, su lengua y su imperio").
En la línia del Capri, el Perich o el Cesc,
la TV Comarcal del Berguedà ofereix l'espai del Mingu i el Rosendu, que si puc mai no em perdo just a l'hora de sopar. A través d'aquest breu programa sé més coses de l'actualitat local que no pas mirant o escoltant les notícies o llegint la premsa, sigui gratuïta o de pagament. Això és possible perquè el Mingu i el Rosendu, dos entranyables jubilats, estan atents a allò que passa, als fets i les persones, i ho expliquen amb el punt exacte de crítica per dir les coses que s'han de dir sense ferir. Si de mi depengués, l'any que ve els donaria el Premi a la Cultura Popular.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Desprès de tants cops rebuts per nosaltres d'algunes coses que s'han dit al nostre programa i que més tard s’ha demostrat que eren de veritat, el teu escrit ens arriba al centre del cor, gràcies.

Mingo i Rosendo

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu Benigne, de llarg el millor programa de la tele de Berga


Sou collonuts!


Jordi G.

Unknown ha dit...

La veritat es que no els segueixo massa a aquest parell ni tampoc les noticies de la comarca, però per el que he vist gosaria dir que son el nostre Polònia.

Salut i €
Xavier

Anònim ha dit...

Els personatges com en Mingo i en Rosendo ens expliquen les coses com ens agrada sentir-les, amb la millor crítica. Endavant i ànims!!!!

Anònim ha dit...

apa Benigne k estas al estrellat . DFe fet sempre has estat l'home de referencia i més mediatic Berguedà la teva sabiesa i docta erudicció ens deixa a otos esmaperdututs, cor presos i garrativats. Endevant les hacs que diria en pere Quart i tu a la feina i en Mingu i Rosendu a la seva.....
Paquita Freixa i Orriols

Josep Saña Aubets ha dit...

Evidentment, jo també votaria per tal que l'espai "Tertúlies de Cafè" guanyés el premi a la Cultura Popular. Per moltes coses. Primer, per la font d'informació que representen. Com diu molt bé el Sr. Benigne Rafart, mirar cada dia els cinc-deu minuts diaris de l'espai és la millor manera de fer-se una idea de les coses que passen a Berga i, quan hi ha crítica, el fet que sigui en clau d'humor "refinat" (exemple, cançons de Cap D'Any) fa que s'apreciin veritablement i que cadascú en sàpiga treure "el missatge". Jo, que he estat motiu de sàtira tantes vegades, admiro aquest tipus d'humor "punyent" doncs diu les coses com s'han de dir. N'hi ha que s'enfaden doncs, una cosa és dir que s'és tolerant, i una altra molt diferent és ser-ho de veritat, en la "praxis" diaria. Un gran exemple de tolerància seria donar-li un Premi de Cultura Popular Extraordinari a aquest espai, amb dos avis que ja són els avis de moltes llars del Berguedà. Mingo, i Rosendo, moltes felicitats, i per molts anys!!

Anònim ha dit...

Saña deixa ya d'empreñar i fot el camp de Berga.

Un 10 pel Mingo i el Rosendo!

Anònim ha dit...

Ideologies polítiques apart, crec que el Mingo i el Rosendo son una demostració de feina ben feta i d'originalitat.

Potser alguns no "combreguen" amb la seva linea d'exposar les coses, però està clar que les deixen caure TAL COM RAJA.

Per mi, hi ha un abans i un després del mingo i el rossendo, ja que ara tothom pot estar al dia en només 5 minuts dels temes que més ens afecten als berguedans. Si si, els temes que més ens afecten als berguedans no és si el ZP fa una cosa, o el Rajoy en fa una altre... sinó COM ARREGLAR LA NOSTRA COMARCA, QUÈ HI MANCA, QUÈ TENIM DE BO... i sobretot sobretot: QUE SOM COLLONUTS i SABEM RIURE DELS NOSRES DEFECTES.

Felicitats.

Anònim ha dit...

M'agradaria poder veure el Mingo i el Rossendo pel youtube, algú sap si n'hi ha?