25 de novembre del 2007

Jordi Romero elaborarà el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal d'Avià

Em diuen que l'Ajuntament d'Avià ha escollit l'equip de l'arquitecte Jordi Romero per a elaborar el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

M'expliquen -jo no hi entenc res- que Jordi Romero té experiència en l'àmbit municipal, doncs ha tingut càrrecs a Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Gramanet i Sant Just Desvern, on devia coincidir amb Anna Hernàndez i Bonancia, esposa actual del President.


Afegeixen que Jordi Romero ha fet projectes d'habitatges, rehabilitacions, escoles públiques (Ceips), jardins, biblioteques, teatres municipals... fins i tot l'edifici de la Guàrdia Urbana del districte de Gràcia de BCN. Però també parcs, zones verdes, centres històrics i un munt d'actuacions que inclou l'estació i l'entorn dels Ferrocarrils Catalans de Terrassa. I encara el Pla d'Ordenació Plurimunicipal de la Cerdanya, estudi d'accessibilitat i mobilitat a Pedralbes (BCN), Regulació de Sòl no Urbanitzable a l'Escala, el Catàleg del Patrimoni Històric d'uns quants barris de BCN per encàrrec del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya i un llarg etcètera que té com a projectes estrella els plans generals de Lleida i Donosti.


-Què et sembla? -em demana l'interlocutor.


Li responc que considero molt plausible que es vulgui posar fi al desori urbanístic d'Avià i que s'encomanin les regnes de la tasca a un equip liderat per un arquitecte tan qualificat.


Comento aquestes coses amb una persona entesa i en sentir-les sembla que reflexioni en veu alta: "El Romero és molt bo, però el desgavell urbanístic d'Avià només es pot ordenar fent miracles".
Doncs esperem el miracle.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Trobo que ets molt crític amb els temes urbanístics d'Avià. D'acord que hi ha coses que es podien haver fet d'una altra manera, però tampoc no n'hi ha per tant. Tot el creixement per la banda oest del poble la trobo prou harmònica i agradable, la llàstima és que la normativa no fixés densitats per zones, que hauria evitat la construcció d'alguns pisos massa petits en uns carrers massa estrets.
I el creixement per la zona de davant de l'Ateneu (el famós Pla Parcial) és inevitable, encara que s'acosti massa a casa dels teus parents. Només cal anar a una zona enlairada i aviat es veu que cal connectar el sector de davant la piscina amb el sector de la Torreta.
Ho sento, però no comparteixo l'opinió que facin falta miracles perquè tinguem un poble endreçat urbanísticament.

Anònim ha dit...

Hola,
Sóc en Jordi Romero, i per casualitat he ensopegat amb el vostre Blog. Tot just fa dos dies que hem rebut al nostre despatx la notificació de l'adjudicació per concurs per a redactar el nou POUM.
Som dels que creiem que la participació ciutadana és essencial per a planificar un territori, i per això crec que és un bon senyal haver conegut (fins i tot abans de començar!) persones amb opinió sobre els problemes (problemes i també potencialitats, com a tot arreu)urbanístics d'Avià. Contem amb les vostres opinions: la nostra experiència professional, per important que sigui, no serveix per a res, aïllada de les persones que hi viuen. Fins aviat.