7 de setembre del 2007

Anna M. Guijarro, de la CUP de Berga


Ahir vaig veure el ple de l'Ajuntament de Berga, en directe, per la televisió. El tema estrella va ser, suposo, l'alçada d'una edificació de les Estaselles, que ha mogut enrenou. Aquest migdia hi he passat davant i fa mal als ulls, és com aquella paraula que esguerra el vers d'una poesia coherent: un nyap, per dir-ho a la manera dels socialistes berguedans. Sembla que propietaris, algun arquitecte i algun polític s'hagin posat d'acord en deixar aquesta enlairada teulada com a llegat de difícil solució. I arribats aquí vull citar-los el poeta JV Foix: "És molt més fàcil corregir o esquinçar un poema o una partitura, o esborrar o repintar una tela, que fer desaparèixer un edifici ineurítimic. Un edifici acusa, pels segles, l'obra mal reeixida. És un pecat de difícil redempció" (Lectura feta al Club dels Estats Units, de Sarrià, el 3 de març del 1933).

Jo no hi entenc, però em sembla que ahir el Juli ho va fer bé. No s'esvera, va al gra i té planta d'alcalde. El Camps: no sé, una mica estrany veure'l tan aferrissat en la defensa de l'
ordre antic. Al Boixader me'l mirava i me l'imaginava fent de metge, un bon metge. Del Saña, que ha tingut l'amabilitat d'escriure algun comentari en aquest bloc, no en tinc cap opinió perquè la fatalitat va voler que les seves intervencions em trobessin bevent un got d'aigua de la nevera (aigua de Torrent Senta), o consultant una frase al diari (frase de l'article del Sostres), o... Un altre dia m'hi fixaré més. El Natxo potser va pecar d'agressiu i segur que de poca estabilitat aguantant el micro. Ara bé, si hagués de donar un premi, una matrícula, la donaria a l'Anna Guijarro. Aquesta noia es comporta al ple de la mateixxa manera que l'aigua surt de la prospecció de Torrent Senta. És el futur, la Beth de la política municipal berguedana (les 2 són del 81). Sentir-la és com si de cop la cosa pública tingués ànima.

L'Anna, el 20 de juliol va anotar al seu blog "Era el meu primer ple com a regidora de la CUP i la veritat és que estava força nerviosa". L'escrit, amb aquesta frase d'una sinceritat tan aclaparadora, acabava: "Vàrem ser coherents amb el nostre programa electoral, vàrem fer propostes i vàrem aconseguir fer un pas endavant cap a una gestió més transparent dels diners públics". Tan clar i net, tan nou i esperançador que... '
Bon viatge pels guerrers que al seu poble són fidels'!

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Bona crònica del ple Beni!!

Josep Saña Aubets ha dit...

La veritat és que trobo molt encertada la visió que vostè té del Ple, i en especial de la regidora de la CUP. Crec que té un futur inqüestionable a la política i es mou com peix a l'aigua. La veritat és que penso que és "crack" en potència de la política catalana. Així de clar. De totes maneres, penso que bona part del mèrit el té la seva formació política, la CUP, que treballen de valent. Això es nota de debò als plens, en directe. Es veu que es reuneixen i treballen. En molts sentits, si la cosa no s'espatlla, penso que en la CUP hi hi ha el futur de la política catalana. No tant en les propostes, que d'entrada em semblen molt bones la majoria, i per això les he anat recolzant quasi totes, sinó en el mateix estil de fer política. És un nou aire fresc, com ja s'ha dit altres vegades.

Sinyol ha dit...

No entenc la intervenció del Sr. Saña,"penso que en la CUP hi ha el futur de la política catalana", què fa un home que pensa això en un partit com el PP.
L'aigua de torrent Senta és bona a totes hores però gaire dies estanca es torna tova.