3 d’agost del 2007

Josep / José Saña, del Partido Popular


El regidor elegit / trànsfuga / dimitit / ocupant i repescat pel partit pel qual originàriament fou designat, publica una carta al setmanari Berguedà actual (premsa gratuïta) núm 35, on explica una nova conversió i tornada a les últimament cada vegada més 'prietas filas' del Partido Popular. Tota la carta és en espanyol, fins i tot el nom: "José". Això que va fer la publicitat electoral sense renunciar "a mis orígenes catalanes" (Josep), però ara es veu que ja no és català -només ho era originàriament- i s'ha passat a l'espanyol "soy consciente que [potser millor "de que", no?] el castellano es una gran riqueza común de todos los españoles y, por este motivo, a partir de ahora me esforzaré al máximo en procurar una mayor presencia del mismo en la sociedad de Cataluña". Per començar abandona el "Josep" i passa a autoanomenar-se "José", traduint-se el nom de pila com la reialesa i els papes, que no és poca pretensió per part de tan novell regidor.
El més xocant és que la carta en qüestió diu que estarà al nostre servei per defensar el programa del Partido Popular de Berga "con la ayuda de Dios todopoderoso". Sobre aquesta proposició del regidor saltimbanqui, dues coses.
Primera. Estar al nostre servei i defensar el programa del Partido Popular és un oxímoron.
Segona. Suposar que "Dios todopoderoso" l'ajudarà en les seves tasques... Tan poc consistents són les idees del regidor José i etern és l'altre personatge, que és, per part seva, una ingènua temeritat.
--------------------------
PD. Escrit de propaganda electoral de les passades eleccions municipals on l'ara José encara signava Josep:

Os doy la bienvenida a la Web del Partido Popular de tu municipio. Desde el Partido Popular volamos [la paraula, com altres d'aquesta carta, denota traducció automàtica no revisada: 'volem', en aquest cas, no és 'volamos', sinó 'queremos'] estar próximos a las personas y por esto mejoramos día a día nuestros sistemas de comunicación con vosotros.
El portal popularsbcn, es una forma de comunicaros de forma directa y rápida con los representantes del Partido Popular de vuestro municipio.
Os agradezco vuestra visita y os invito a que me preguntáis cualquier cosa que queráis.
Los regidores y cargos del Partido Popular estamos para ayudaros, por esto estamos abiertos a cualquier consulta o sugerencia.
Saludos,
Josep Saña Aubets
Partido Popular de Berga

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Bons aires a redós del Pedraforca,
M'ha fet molta gràcies això de regidor saltimbanqui, tot un personatge (bé crec que tampoc no li escau tal definició...
Ara recordo, que de molt petit, ja era un "tipo raro", es divertia fent de fetitxista amb sargantanes i animalons.
I ara vés por on, la de tombs que va donant a la seva trajectoria...

Sort que va migrar d'Avià!

Anònim ha dit...

Possiblement no sigui un adjectiu massa ben trobat, però la intenció era:
1. 'Saltimbanqui', segons l'Alcover-Moll, és 'Acròbata d'espectacle de carrer'.
2. 'Acròbata', segons idem. és 'Persona que camina o fa altres moviments damunt cordes o altres llocs de difícil equilibri'.
3. Doncs volia dir això mateix, naturalment en sentit figurat.

Josep Saña Aubets ha dit...

Bé, Senyor Benigne Rafart. Li agraeixo molt els seus comentaris. Els tindré en compte per si algun dia els podem comentar fent un cafè al bar de la plaça del Padró, a Avià naturalent. La veritat és que vostè no sap res de res. Els seus comentaris es basen en una carta i prou. No coneix res de res de la meva vida política, per la qual cosa no es pot jutjar per un sol fet. "No jutgeu si no voleu ser jutjats, deia el Senyor".
Per altra banda, hi ha un pusilànim que ha fet referència a algunes coses que jo feia a la infantesa. Bé, d'infants tots hem fet coses, algunes millors, altres pitjors. Vostè, que parla des de l'anonimat però que sembla que em coneix molt bé pensi una cosa: Déu ens jutjarà a tots en la justa mesura dels nostres pecats al llarg de la vida i de la nostra capacitat d'arrepentiment.

Josep Saña o, si ho preferiu, José.

Anònim ha dit...

Sóc el Jordi Farrés, de la teva antiga colla. Voldria saber perquè encara no has respost el meu missatge de correu. No sóc el de la "sargantana", però crec que el meu missatge era coherent i punyent. Voldria una resposta coherent, també, per fer-me entendre com has pogut canviar tant.

Josep Saña Aubets ha dit...

Bona tarda, Jordi, moltes salutacions. La veritat és que fa temps que no sabia de tu.

Bé, en el fons no he canviat tant. Abans, a la joventut, en parlàvem poc de política. Després em vaig adonar que tots els partits polítics són si fa no fa iguals. Sóc conscient que els "vaivens de Saña", com diu Radio Berga, han deformat la manera de veure les coses. El que passa és que en política, ni que sigui política "amateur", o de poca volada, com la d'aquí a Berga, s'han de fer autèntiques "acrobàcies" per sobreviure (políticament parlant). Ja t'ho pots ben creure. El PP és el que és i sempre serà el que és. Ara bé, tu ets un home savi, saps que ho penso sincerament, i partint d'aquesta premisa, en comarques com el Berguedà les sigles no sempre van lligades amb el personatge o la manera de pensar. Te'n podria posar exemples d'Avià mateix, de les darreres municipals. La gent es presenta per una llista o diu una o altra cosa segons els sues interessos. Mira, jo fa molt temps que no faig vida social a Avià, ni hi tinc interessos de cap mena. Però mira que et dic: aquestes eleccions no vaig voler presentar llista a Avià per respecte al poble, però al 2011, si encara "tallo el bacallà", hi presentaré una llista. I si m'ho apures, potser m'hi presentaré jo mateix. Et faràs creus del que vota la gent a les urnes. L'anonimat fa meravelles. Ja pots estar segur d'això. Tu ets sincer i molta gent ho és. Ara bé, també n'hi molta altra que no ho és. Al carrer diu una cosa i en públic en diu una altra. S'hauria de respectar el que un diu. Jo, almenys, dic el que penso, encara que això aixequi polseguera. Ho deia abans i ho dic ara. Si en fas un "remix" de tot plegat, ho fiques a la batidora i ho remenes bé, el resultat sóc jo, i no sóc tan diferent.

Una forta abraçada a tu, a la Gemma i família.

Anònim ha dit...

Veig que encara per alguns llocs de internet com aquest blog, el señor Saña no para de dir tonteries una rere l'altre. Considero que el señor Saña l'únic que ha fet es fer el gil... pels mitjans de comunicació, fer-se una publicitat pesima que no voldria ni la mateixa Belen Esteban, que també es dedica ha anar pel món dient tonteries.
I seguint el que deia el señor Saña, si que te raó en una cosa, es que en les eleccions la gent vota veritables bejenades, com a mostra la gent que el va votar a ell. Una mostra ven clara.
Que tambe podria ser una mostra, del que tambe el señor Saña diu, gent que es presenta a les eleccions sense tenir les idees clares o poder el cap clar....

Josep Saña Aubets ha dit...

Senyor "Anònim", a vostè el que li passa és que no ha entès moltes de les coses que jo li he dit. D'animalades també en diu vostè. Clar que, amb animals... que s'hi pot raonar? Jo tinc les idees més clares del que vostè es pensa, i el temps li farà veure clar. La veritat és que el nostre programa electoral per Berga era molt bo, pensat per convertir Berga en una gran ciutat industrial i logística al cor de Catalunya. Per això hi va haver gent que va votar el programa del Partit Popular. Ara bé, trobo que les seves paraules són un veritable insult per totes les persones que van votar el programa. Ah, i com que suposo que el tema d'Avià li haurà fet mal de panxa, ja li asseguro que el 2011, hi haurà llista del PP a Avià, amb gent arrelada al poble. Potser hi haurà algun inmigrant, però miri que li dic, això tant se val. La gent del Vallès que un dia se'n va anar a viure a Avià també era un inmigrant, i no per això era ni millor ni pitjor. Uns quants d'aquests inmigrants potser ajudaran a fer un Avià millor, que el poble ben bé que ho necessita. I si vostè es vol presentar a la llista del PP, pensi que serà benvingut. Com a independent, o potser...

Anònim ha dit...

aqui l'únic que va insultar a la gent que va votar al PP es vosté, amb la seva actitud. Ara que no pateixo perque se que d'aqui a 4 anys despres del que ha fet no presenteran ni a Avia ni a tota la comarca aixó en pot esta segur.

Josep Saña Aubets ha dit...

Bé, ja m'ha quedat clar que el Senyor Anònim és un simpatitzant del nostre partit, el PP. Miri, em sap greu que l'hagi ferit però potser en podrem parlar, cara a cara, sense anar d'amagatotis.

Anònim ha dit...

pot tenir ven clar que no e votat mai el seu partit señor Saña, i no vaig d'amagatotis, el meu nom es Marc i sóc de Berga, surto com anonim perque no tinc compte a blogger. I li dic aixo perque em sembla malament el que ha fet, i em sentiria avergonyit que el partit que vaig votar a les municipals, hagués fet el que ha fet vosté.
Em despedeixo. adeu

Josep Saña Aubets ha dit...

Marc, li agraeixo molt que hagi sortit de l'anonimat. Tots tenim nom en aquest món. Ara bé, m'agradaria que m'expliqués que és això tan greu que fet? Codi Penal a la mà, he comès algún delicte? NO. Codi Civil a la mà, hecomès alguna infracció civil? NO. Vaja, que tot es redueix al camp moral. I, en el camp de la moralitat, pensi que hi ha coses molt més inmorals. No creu que una persona té dret a equivocar-se, adonar-se del seu error i rectificar? No creu vostè en el perdó? Que potser és dels que diuen "ojo por ojo, diente por diente"? Hi ha gent que s'ha passat anys en Administracions públiques i ha fet barbaritats. Jo hi porto 2 mesos i mig i no tinc tasques de govern. Que potser em nega el dret d'expressió? Que potser jo no tinc dret a rectificar? Li dic amb tot l'afecte del món. El que passa és que vostè, per la raó que sigui, la qual jo desconec, també n'és part implicada de tot aquest sarau, bé sigui per algun conegut de tots dos, per alguna relació familiar, etc... Una persona que no hi està implicada emocionalment d'alguna manera no es mostra tan punyent en les seves declaracions, totalment legítimes i lliures naturalment. Per alguna raó que desconex hi ha alguna cosa amagada en tot plegat, però bé, la vida és plena de misteris. Que li vagi molt bé i pensi que resaré una parenostre per vostè aquesta nit, encara que vostè de ben segur que em desitja veure'm mort el més aviat possible per satisfer algun desig ocult. A reveure, i bona sort.

Anònim ha dit...

Hola señor Saña, ja em vaig despedir pero vist el que posa aqui me vist obligat a contestar. Primer de tot destacar que mai desitjaria la mort de ningú i menys una persona que ni conec. El motiu d'escriure aqui va ser el de mostrar la meva opinió sobre el tema. Sense intencions ocultes o no se quines coses, diu vosté.
D'aqui les meves disculpes si mai ha pensat que desitjaria la seva mort, que repasant les meves intervencions no veig on puc dir aixo.
Una cosa que ma semblat curiosa també es el que diu que no ha incorregut en cap infraccio penal. Home jo de vosté revisaria les seves declaracions, perque vosté va acusar de rebre amenaces de mort per part del seu partit, desconec si aixi ha sigut. Pero si no fos veritat, estaria vosté incurrint en l'infracció, del delicte per Injuries i Calumnies, delicte privat, contingut al Codi Penal (o aixo posa al google, jjaja)
Doncs em despedeixo, que tingi sort, si algun dia coincideixo amb vosté li faria saber que soc jo el Marc del blog.

Josep Saña Aubets ha dit...

A més, Sr.Marc, li demano una cosa: esperi's el dia 6 de setembre, i vagi al Ple municipal. Potser llavors entendrà moltes coses que ara no acaba d'entendre i que jo no li puc explicar en aquest moment. Esperi's al dia 6 i vingui al Ple, i esperi's fins al final de tot, doncs probablement tindrà alguna sorpresa inesperada. Potser llavros entendrà el perquè d'alguna carta escrita en una llengua cooficial amb el català a Catalunya. Si més no, ho pot seguir per TV. No quedarà indiferent, ja li ben asseguro.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Sr. Saña per amenitzar aquests mesos estivals amb tanta gràcia i demàgogia.

La seva aparició és el més divertit i per tant el millor que li ha passat a la política local els últims anys. La inclusió de personatges de la seva mida a l'ajuntament és un clar reflex del conjunt de la classe política que ens desgoverna.

SaÑa President
CataluÑa Independent!

Anònim ha dit...

a Marbella tenen el Julian Muñoz i la Pantoja i a Berga el Dr. Jose i Mister Josep.