22 de juliol de 2007

El 'Carrillet' ha tornat a CercsAquest vespre, exactament a 3/4 de 9, el 'Carrilet' ha tornat a Cercs. No ha passat per la via ni feia fum; les seves rodes ja no són de ferro ni rellisquen pel carril que va ser venut fa anys a preu de ferro vell. No hi anaven minaires, ni fabricantes, ni maquis, ni viatjants, ni contrabandistes. Però avui jo l'he vist pujar per l'Eix, al pont de Cercs, a l'hora dita. I ja tinc ganes d'estrenar-lo si pot ser per una ruta amb vistes al Pedraforca. Són els nous temps. És el Tren Turístic que demà s'inaugurà.
------------

Copio la notícia:El Carrilet Verd del Berguedà es posa en marxa el proper dilluns, 23 de juliol

El Carrilet Verd del Berguedà és una proposta lúdica i diferent de passejar i conèixer el territori, per gaudir de la natura i del patrimoni històric i industrial. Una proposta per a tothom, petits i grans, famílies i grups, els dies festius i feiners, d’estiu i hivern.Amb una capacitat per a 56 persones, el Carrilet Verd del Berguedà ofereix un viatge còmode i entretingut dalt d’un tractor John Deere 4x4 de 8 tones de pes que disposa de suspensió pneumàtica per garantir la comoditat en circular pels camins no pavimentats.Les rutes que s’ofereixen tenen dos punts de sortida: el Museu de les Mines de Cercs i l’estació de Guardiola de Berguedà. El Carrilet Verd del Berguedà entrarà en ple funcionament el proper dilluns, 23 de juliol, però aquest cap de setmana, 21 i 22 de juliol, ja serà al Festival del Riu de la Baells.

Les diverses rutes del Carrilet Verd del Berguedà

El Carrilet Verd del Berguedà ofereix tres tipologies de rutes:

Les rutes fixes que es realitzen durant tot l’any. El Carrilet Verd del Berguedà posa a l’abast del visitant quatre rutes concretes, dues de les quals tenen com a punt de sortida el Museu de les Mines de Cercs i, les dues restant, surten de l’Estació de Guardiola de Berguedà.

Les rutes per conèixer l’Alt Berguedà. En total, s’ofereixen 11 visites guiades diferents prèviament concertades que permeten conèixer diversos indrets de gran interès de la zona de l’Alt Berguedà.

Les rutes a la carta per a tothom. Es tracta d’un servei personalitzat en quant a ruta, durada i preu. Aquest servei a la carta s’ofereix els 365 dies de l’any.

Les rutes fixes que es poden fer tot l’any:

Els entorns de Sant Corneli i el Museu de les Mines de Cercs La ruta: S’ofereix una volta pels entorns de Sant Corneli, des de la plaça de Sant Romà, la Casa Blanca, amb excepcionals vistes a l’embassament de la Baells. El viatge de tornada es fa passant per l’antic camí de Fígols fins a tornar de nou a Sant Corneli per la carretera. Durada: 1 hora. Lloc de sortida: Museu de les Mines de Cercs. Dies: diumenges, festius i dilluns dels mesos de juliol, agost i fins al 15 de setembre. La resta de l’any només diumenges i en horaris de matins. Horaris: Estiu: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 16, 17 i 18 hores. Hivern: 10:30, 11:30, 12:30 i 13:30 hores.

Cap a la terra dels dinosaures. La ruta: Des de Sant Corneli i seguint la carretera que porta a Peguera, el Carrilet arriba fins a Fumanya per conèixer el jaciment paleontològic amb més de tres mil petjades de dinosaure. La visita guiada al jaciment, que té una durada de 2 hores, és opcional. Durada: 2 hores. Lloc de sortida: Museu de les Mines de Cercs. Dies: Dimecres dels mesos de juliol, agost i fins al 15 de setembre. Horaris: Matins: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 hores. Tardes: 16:30, 17:30 i 18:30 hores.

De Guardiola a Sant Martí de Brocà. La ruta: Des de l’estació de Guardiola el recorregut porta a l’església de Brocà, un paratge natural de gran bellesa i amb una història mil·lenària. Durada: 1 hora. Lloc de sortida: Estació de Guardiola de Berguedà. Dies: Divendres dels mesos de juliol, agost i fins al 15 de setembre. Horaris: Matins: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30 hores. Tardes: 16, 17 i 18 hores.

De Guardiola a la Mina de Petroli de Riutort. La ruta: El punt de sortida és l’estació de Guardiola, on es pot visitar una exposició sobre la història del tren a Catalunya i al Berguedà. El recorregut porta a l’antiga mina de petroli de Riuort que també es pot visitar. Durada: 1 hora. Lloc de sortida: Estació de Guardiola de Berguedà. Dies: Dissabtes dels mesos de juliol, agost i fins al 15 de setembre. Horaris: Estiu: Matins 10:30, 11:30, 12:30 i 13:30 hores. Tardes: 16:30, 17:30 i 18:30 hores. Hivern: Matins 10:30, 11:30, 12:30 i 13:30 hores.

Les rutes per conèixer l’Alt Berguedà. Aquestes rutes, que són concertades, permeten conèixer a fons el territori de l’Alt Berguedà. Es proposen 11 visites guiades diferents, Els entorns de Sant Corneli i el Museu de les Mines de Cercs,Cap a la terra dels dinosaures,
Cap a la Vall de Peguera, De Guardiola a Sant Martí de Brocà, De Guardiola a la mina de petroli de Riutort, De Cercs al Mirador de la Figuerassa, De la Rodonella a Sant Salvador de la Vedella, La ruta dels cels oberts: de Vallcebre a Fumanya, De Saldes a Palomera, De Saldes a Gresolet i De Saldes a Maçaners.

Rutes a la carta per a tothom. A part de les rutes programades que s’ofereixen per Setmana Santa, estiu (del 15 de juliol al 15 de setembre) i els ponts llargs, s’ofereix el servei de Carrilet Verd del Berguedà a la carta, que consisteix en un servei personalitzat quant a ruta, durada i preu. És una oportunitat per escollir viatge, dia i hora de sortida i tornada, recorregut i serveis complementaris: cavalcades de reis, casaments, bateigs, noces d’or, d’argent, de llautó i comiats de solters; recorreguts per amics, famílies, escoles i empreses, recorreguts urbans i rurals, de matí, de tarda, de capvespre i de nit… 365 dies a l’any.

Per a més informació i contractar els serveis del Carrilet Verd del Berguedà cal fer reserva prèvia a: Museu de les Mines de Cercs. Plaça Sant Romà, s/n. Colònia Sant Corneli. 08698 Cercs (Berguedà). Telèfon 93.824.90.25 – 93 824 81 87

3 comentaris:

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Ronals ha dit...

Des de lluny he llegit un tros de les noves entrades. Ve pel nou ´look´ del blog!

Link ha dit...

Molt bé pel carrilet!